“Zwanger in beweging” – pilates en zwangerschapsyoga

“Ik gun je dit moment voor jezelf om van daaruit sterk en flexibel te staan in je zwangerschap en in het moederschap erna.”

Rooster vanaf 22 augustus 2022:

Les

Tijd
Locatie
Zwanger in beweging

Maandag 9.00-10.15 uur

‘t Tuinhuis, Driebergen

Pilates

Maandag 20.15-21.15 uur
Blomdance, Doorn
Pilates voor moeders

Woensdag 9.00-10.00 uur
De Cultuurhoek, Driebergen
Moeders in beweging

Woensdag 10.00-11.00 uur
De Cultuurhoek, Driebergen
Zwanger in beweging

Woensdag 19.00-20.15 uur
BFT Heuvelrug, Driebergen
Pilates voor moeders

Woensdag 20.15-21.15 uur
BFT Heuvelrug, Driebergen
Pilates

Donderdag 19.00-20.00 uur
‘t Tuinhuis, Driebergen
Moeders in beweging

Donderdag 20.00-21.00 uur
‘t Tuinhuis, Driebergen
Pilates

Zaterdag 9.00-10.00 uur
Blomdance, Doorn
Zwanger in beweging

Zaterdag 10.00-11.15 uur
Blomdance, Doorn
Locatie informatie:
‘t Tuinhuis (Traaij 213b, Driebergen)
Blomdance (Kampweg 7c, Doorn)
Bft Heuvelrug (Valkenkamp 40, Driebergen)
De Cultuurhoek (Engweg 14, Driebergen)

Zwanger in beweging – zwangerschapsyoga & pilates

Bij de ontwikkeling van zwanger zijn tot aan moeder worden, helpt de cursus “Zwanger in beweging” je om hier bewust bij stil te staan. Je wordt uitgedaagd om fysiek fit en gezond actief te blijven en daarnaast te ontspannen en los te laten. Het geeft je de ruimte om je eigen bewegingsvrijheid te ontdekken en daarop te vertrouwen. De lessen zijn een moment voor jezelf.

In deze cursus wordt zwangerschapsyoga gecombineerd met pilates in afwisselende lessen, met speciale aandacht voor ademhaling en ontspanning.

  • Zwangerschapsyoga helpt je om gedurende de hele zwangerschap zo fit en gezond mogelijk te blijven, je voor te bereiden op de bevalling en je te richten op een zo spoedig mogelijk herstel erna.
  • Pilates focust op houding, bewegingsvrijheid en het opbouwen van flexibiliteit en stabiliteit in je gehele lichaam.

Dit samen geeft een creatieve mix van oefeningen en individuele begeleiding.

De cursus “Zwanger in beweging” start met een kennismaking en introductie op de betreffende les, waarbij deze steeds in het teken staat van de theorie van een van de volgende modules:

  1. over gezond zwanger zijn
  2. voorbereiding op de bevalling
  3. de bevalling zelf en bevallingshoudingen
  4. de periode na de bevalling

De oefeningen herhalen zich, dus alles komt vanzelf een keer voorbij. Je kunt op ieder moment starten.

Alle lessen worden gegeven in kleine groepen met ruimte voor individuele aandacht. De prijs is 15,00 euro per lesweek (bij 1 les per week). Je betaalt vanaf je eerste (proef)les voor de gehele periode via betaalverzoek of factuur, daarmee reserveer je een vaste plek in de groep. Je kunt later wisselen van tijdstip als er in de andere groep plek is, als je bijvoorbeeld in je verlof naar de rustigere ochtendles wil overstappen. Mocht je niet bij een les kunnen zijn, dan kun je deze online volgen of de week erna inhalen als er plek is in een andere groep.

In de schoolvakanties en op nationale feestdagen zijn er standaard geen lessen. In overleg worden extra lessen zoals een partnerles ingepland. Na je bevalling kan je meedoen met de cursus “Pilates voor moeders”.

Pilates voor moeders

Vanaf 6 weken na je bevalling kan je instromen in de lessen “Pilates voor moeders”. Pilates is ook geschikt voor het oppakken van herstel en houding in een later stadium van je moederschap. In deze cursus voer je de oefeningen uit op basis van jouw individuele (herstel)niveau.

Na ca. 3/4 maanden kun je daarnaast ook andere sporten weer oppakken. De pilates lessen zijn een moment voor jezelf en open voor iedereen die wil werken aan zijn/haar houding. Hendrikje werkt hierin samen met Wellfit en Blomdance.

Mocht je na je fysieke herstel je ook verder willen ontwikkelen als moeder, dan zou je eens mee kunnen doen met de workshops “Moeders in beweging”.

Moeders in beweging

Omdat er bij het herstel meer speelt dan fysiek herstel alleen.

Omdat het moederschap diverse uitdagingen met zich meeneemt ook richting je loopbaan.

“In mijn werk in de duurzaamheidssector en het theater, trof de duurzame inzetbaarheid van mensen me altijd het meeste. Of je nu projectmanager of moeder bent: als jij in je kracht staat, draait de wereld om je heen daarop mee. Dan kun je je eigen weg blijven vinden, met je hele fysiek.”

In de workshops “Moeders in beweging” werk je in een combinatie van fysieke en mentale oefeningen, waarmee je een pas op de plaats kan maken in je huidige loopbaan en werk/privé balans. Van daaruit kan je eigen kracht vinden om de juiste keuzes te maken.

Ontdek nieuwe mogelijkheden van hoe jij nu in het leven staat en hoe je hiermee meer bewegingsvrijheid kunt krijgen in je werk, studie en privé.

Kijk in de spiegel om naar jezelf te luisteren en te ontdekken wat je nog meer aan mogelijkheden naar buiten kunt brengen. Je gaat aan de slag met creatieve werkvormen vanuit zang, dans en improvisatie. Deze oefeningen vanuit de kleinkunst geven je handvaten om veranderingen van binnen naar buiten te brengen, voortbouwend op de kracht van jouw fysiek en stem.

Toepassingen zijn gericht op:

De lessen zijn op woensdagochtend om 10.00uur in de Cultuurhoek of op donderdagavond om 19.00u in ‘t Tuinhuis. De kosten per les zijn 60 euro bij individuele les, 30 euro bij 2 personen, 15 euro bij 4 personen.

Wil je meer weten over waar jouw vraag precies ligt, neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek.

Aanmelden via contact